Wednesday, May 6, 2015

Ora de recreatie la munte si la mare Partea I


In atentia doamnelor Mihaela Carutasu si Daniela Chitoiu .

 In cele ce urmeaza va prezint un scurt rezumat al unui proiect ce va fi realizat la munte si la mare  in colaborare cu diverse ONG-uri si institutiile de invatamant din Constanta, Valea Prahovei si Brasov, .

Proiectul are  ca obiective  atragerea  grupurilor de turisti  din randul elevilor  si in special cei din clasele XI si XII din  Germania ,Franta, Spania ,Italia ,Belgia, Luxemburg si Austria in diverse week-end-uri din lunile August  si Septembrie la Constanta si pe litoral. Conceptul proiectului pleaca de la urmatorele: considerand ca pe de o parte prefixul "re"  vine de la re-examinare sau repetente si cauzeaza stres elevilor iar pe de alta considerand ca acelasi "re " vine de la reforma care a dat atat dureri de cap politicienilor , am decis sa -l eliminam si am ramas doar cu componenta frumoasa a cuvantului "Creatie".

 De aici a nascut un proiect de mare importanta strategica pentru Uniunea Europeana care va fi implementat in Constanta si in alte tari ale UE : "How Europe Union can help you to valorise your creative potential and win money "

IN CE FEL DOAMNELE MIHAELA CARUTAS SI DANIELA CHITOIU  POT ADUCE O CONTRIBUTIE IMPORTANTA LA ACEST PROIECT

In conformitate cu acest proiect,un grup de psihologi si profesionisti in educatie impreuna cu parintii unor micuti le vor urmari comportamentul  intr-o locatie in care vor avea o lume in miniatura,in asa fel incat profesionistii in psihosociologie si stiinta educatiei sa isi poata face o idee in legatura cu ce aptitudine ar putea avea.

 Dupa o astfel de etapa, micutii vor fi impartiti in grupe  si vor urmari o serie de activitati, apoi vor fi indrumati sa creeze. In paralel  se va lucra si cu alte grupuri de adolescenti si tineri pentru atingerea aceluiasi scop.

APOI VOR FI INDRUMATI DE CATRE PROFESIONISTI IN STIINTA EDUCATIEI PENTRU REALIZAREA UNOR PRODUSE CREATIVE

Dupa ce micutii ,adolescentii si tinerii in general vor fi indrumati sa realizeze produse creative,acestea vor fi valorificate in conformitate cu prevederile din proiect "How Europe Union can help you to valorise your potential creative and win money
".In diverse forme,la unul dintre produse se va organiza un eveniment la care vor fi invitati printre altii,  reprezentantii unor firme ,institutii ,organizatii ,unitati de invatament ,persoane publice ,atat din Romania cat si din Germania , Franta ,Italia ,Spania ,Suedia ,Belgia ,Luxemburg si Austria. Acestia vor participa la licitatii de produse creative ce vor fi realizate de catre grupuri de micuti ,adolescenti si tineri.
Cu aceasta ocazie, micutii creatori vor pleca acasa cu o parte din bani rezultati din licitatie si in felul acesta se va demonstra in ce fel,prin intermediul proiectului"How Europe Union can help you to valorise your creative potential and win money ",grupuri de micuti adolescenti si tineri au obtinut mii de euro.

CARE VOR FI ALTE SURSE DE LA CARE SE VOR PUTEA OBTINE VENITURI? 
(Exemple nr 1 )

Tinand cont ca proiectul este conceput in asa natura incat sa poate atrage un numar cat mai mare de turisti  din randul familiilor cu copii din Germania , Franta ,Italia ,Spania ,Suedia ,Belgia ,Luxemburg si Austria ,in diverse weekenduri din lunile August si Septembrie in Constanta si pe litoral ,iar acestia vor fi platiti pentru serviciile turistice. Atunci ONG-urile care se vor implica in organizarea lor vor putea sa primeasca un comision din valoare totala a servicilor turistice.

CARE VOR FI ALTE SURSE DE LA CARE SE VOR PUTEA OBTINE VENITURI 
(Exemple nr 2 )

Avand in vedere ca acest proiect are o capacitate uriasa de a sensibiliza opinia publica internationala,se vor putea obtine donatii de la diverse organizatii ,institutii ,din anumite tari din UE si sponsorizari de la anumite multinationale si in special cele din domeniul IT comunnications ,servicii de internet ,telefonii mobile ,papetarie si recuzite scolare  ,bauturi racoritoare ,etc

 CARE VOR FI ALTE SURSE DE LA CARE SE VOR PUTEA OBTINE VENITURI 
(Exemple nr 3 )

Plecand de la faptul ca diverse multinationale sunt interesate sa devina parteneri la proiecte care incurajeaza interactiunea atat in viata reala cat si in cea virtuala ,si in acelasi timp sa asocieze imaginea lor cu proiecte care îi ofera posibilitatea sa aiba un contact cu targetul lor in diverse locatii.

Atunci se pot obtine si alte surse de venituri mai ales ca agenti economici,care pot fi interesati  sa amplaseze bannere in locatii unde vor avea loc astfel de evenimente ,sa inscrie logo-ul lor pe baloane ce vor cadea peste multimea dezlantuita,sa trimita reprezentatii lor in calitate de speakeri ale unor evenimente.

Pana atunci vor fi motivati sa participe ca invitati la moderarea unor dezbateri ce vor avea loc online,unde printre altele vom invita micuti insositi de catre parinti lor,oamenilor de afaceri ,etc.

CARE VOR FI ALTE SURSE DE LA CARE SE VOR PUTEA OBTINE VENITURI 
(Exemple nr 4 )

Tinand cont ca acest proiect are si un alt scop, de a motiva si incuraja interactiunea atat in viata onlline cat si in cea reala care este prevazuta printre altele de implementarea unui sistem de vot prin sms si altul de vanzare a click-urilor de lectura.

CARE VOR FI ALTE SURSE DE LA CARE SE VOR PUTEA OBTINE VENITURI 
(Exemple nr 5 )

Avand in vedere ca acest proiect va avea o putere uriasa de a sensibiliza,atunci vom lansa mai multe campanii la nivel international de fundrising in functie de nevoile pe care le vom avea in diverse etape al acestui proiect.

In acest scop vom coopta grupuri de voluntari care au experienta in realizarea actiunilor de acest fel si care vor lucra cu un profesionist din Constanta care detine un anumit tip de "know how" de a lansa sau promova astfel de campanii. In paralel cu acestea vom  pune in aplicare acea metoda ce a fost folosita decatre Barack Obama in 2006  si care pleca de la principiul ca, cu cate putin de la mai multi se pot obtine fondurile necesare pentru a realiza lucruril mari.

CARE VOR FI ALTE SURSE DE LA CARE SE VOR PUTEA OBTINE VENITURI 
(Exemple nr 6 )

Plecand de la faptul ca un numar foarte mare de romani din strainatate vor fi mandrii ca in tara lor se va organiza un astfel de proiect vor fi gata sa voteze nu doar pentru a putea crea interactivitate , ci si pentru ca pot  ajuta la strangerea de fonduri.

In acest scop se va instala un sistem prin care cei din diaspora vor putea sa voteze platind o anumita suma ca sa poate accesa platforma respectiva


CARE VOR FI ALTE SURSE DE LA CARE SE VOR PUTEA OBTINE VENITURI

 (Exemple nr 7)
Avand in vedere ca acest proiect va  genera o serie de continuturi ce vor fi urmarite de catre Romanii din diaspora cu mare interes ,atunci am prevazut un sistem in care intr-o anumita etapa al acestui proiect anumite continuturi vor fi accesate numai dupa ce se va plati o anumita suma de bani.

Tinand cont ca pana atunci vor exista zeci de mii de parinti care vor dori sa accesez platforma respectiva si sa citeasca despre o serie de lucruri pe care le vor considera ca fiind importante pentru copiii  si adolescentii lor atunci vom instala un sistem de plata pentru click-ul de lectura. Acest lucru va insemna ca o persoana va  plati de exemplu 50  de euro iar de fiecare data cand va da click ca sa citeasca un text ,viziona un video ,asculta un  pod cast ,asista la un hangout ,urmari un slide ,da click la o reclama va consuma din suma platita
Voi reveni pentru a completa acest material. Pana atunci va multumesc pentru atentie
CARE SUNT PASII CARE POT FI FACUTI PENTRU A IMPLEMENTA DE LA A LA Z UN ASTFEL DE PROIECT

Intr-o prima faza se creaza un grup privat si un cont de facebook ce va avea o denumire la fel ca si cel al titlului proiectului

1) Avand in vedere ca la un moment dat vom invita membrii oficiali de la ministerul educatiei ,reprezentanti ai unor companii din domeniul IT si comunicatii sa asiste la diverse dezbateri. Inca de la inceput ,doamna Daniela Ghitoiu  ,poate delega un grup de colaboratori care sa ii invete anumite reguli de comunicare digitale etice ,in asa fel incat atunci cand vom avea invitati ce vor asista la dezbateri sa fie tot exact cum trebuie
2) In paralel se  redacteaza

No comments:

Post a Comment