Tuesday, May 5, 2015

Fabricile de diplome din Ro comite o serie de abuzurile si compromite vitorul si cariera tinerilor


Un cetatean American a reusit sa demaste mafia din paduri si apoi sa arate in ce fel actiunile interprinse de catre dl Klauss Iohannis pot ajuta o astfel de Mafie sa castige timp si sa atinga anumite planuri pe care le au bine stabilite.

Acum cred ca asteptam ca un alt american sa vina si sa demaste abuzurile si neregulile din invatamant si sa ne arate felul in care diverse Universitati din Romania publice si private jefuiesc studentii cu complicitatea autoritatilor si felul in care banii ajung la cei care ii protejeaza pentru a nu ajunge la puscarie din cauza jafului si abuzurilor pe care le comit.

CE TREBUIE FACUT CA SA AJUTAM  STUDENTII SA DENUNTE PE CEI CARE COMIT ASTFEL DE JAFURI  SI ABUZURI IMPOTRIVA  STUDENTILOR ?

La fel cum se intampla cu mafia padurilor.  Lucrurile nu trebuie sa fie prezentate doar in Romania.

Avand in vedere ca majoritatea deciziilor care se adopta la Bruxelles sunt inainte  discutate la Berlin ,iar daca Berlin nu este de acord ,nu se face nimic.Atunci, in loc sa pierdem timpul cu prezentarea unei probleme la Bucuresti , la Bruxelles  o putem aduce la cunostinta pe Angela Merkel in felul urmator:

In Germania a fost infiintat un partid politic de catre un profesor si fost inalt oficial la Banca mondiala. Partidul se numeste "Alternativa pentru Germania" si este sigur care are o sansa reala sa devina o alternativa pentru guvernarea de acum.

Din aceste motive, zilnic si de mai multe ori pe zi profesionistii in comunicare din cancelaria Angelei Merkel monotorizeaza ce se posteaza acolo.

Din aceste motive pentru a ajuta studentii si parintii lor sa denunte astfel de jafuri si abuzuri ,si Romania ca tara sa obtina anumite drepturi care i se cuvin, dar pe care autoritatile romane si clasa politica pana acum nu au putut sa le obtina.Am inceput  sa scriu intr-un cont de new media al partidului "Alternativa pentru Germania si sa ofer solutii  eficiente care ajuta mediul de afaceri din Germania ,societati academice ,profesionisti ,bankeri pentru a putea rezolva unele  probleme  prioritare.

De ce am inceput prin a le vorbi de probleme lor si nu de altceva ?

Asa cum scrie in manualele de marketing politic, daca un profesionist doreste sa obtina puterea de influenta intr-o tara anume ,inainte de tot trebuie sa castige simpatia grupurilor de alegatori care au puterea de a influenta in tara respectiva.

Acestia sunt  denumiti alegatori de putera 5 X
Voi prezenta mai multe amanunte despre acest subiect pana atunci va spun ca:Studentii stiu ca multe dintre facultatile din cadrul unor fabrice de diplome vor fi inchise si cei care se vor inscrie la ele vor pierde bani. Pana acum nu au informat parintii deoarece vor sa stea in anumite orase, sa primeasca bani de la parinti pentru bauturi ,tigari ,droguri ,si asa zise distractii in cluburi, baruri si cafenele.
Din cauza aceasta studentii actioneza in complicitate cu fabricile de diploma ca sa poate toca banii primiti de la parinti deoarece tot ce ii intereseaza este distractie de moment.

Avand in vedere ca parintii, Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei sunt cei care finanteza aceste fabrici de diplome. Atunci este foarte important ca un numar de parinti sa stie intr-un timp cat mai rapid ceea ce se intampla si ca atare am decis impreuna cu un grup de profesionisti si prin intermediul unei asociatii din Anglia sa demascam abuzuri si jafuri ce sunt comise de catre astfel de fabrici de diplome.

Pana atunci,  din cauza ca programele de invatament folosite la majoritatea  fabricilor de diplome din Romania sunt proaste ,invechite si nepotrivite pentru ceea ce trebuie sa fie ,am demarat in paralel actiuni care sa permita studentilor  sa ceara bani din taxe platite catre astfel de fabrici de diplome inapoi ,si apoi sa se transfere daca vor dori la o alta dacultate in alt oras sau in strainatate. Existe zeci de mii de astfel de  posibilitati unde studentii  au chiar si posibilitatea sa castige bani in timp ce studieaza.

Avand in vedere ca  din motive politice si anume partidelor politice le este frica sa ia atitudine in vederea opririlor unor astfel de jafuri  si abuzuri comise de catre majoritatea Universitatilor din Romania ,ei nu vor lua niciodata atitudine sau initiativa ca sa poata opri o data pentru intodeauna astfel de jafuri si abuzuri .Atunci am decis sa facem urmatoarele lucruri.
Am identificat o serie de proiecte ce pot fi implementate de catre licee si universitati si care ofera posibilitate elevilor si a studentilor de a castiga bani in timp ce studieaza.

Tinand cont ca atat elevii studenti cat si parintii  lor sunt foarte  incantati de acest lucru, din momentul in care vor afla ca anumite institutii de invatamant  au inceput sa implementeze acele proiecte care vor oferi elevilor si studentilor posibilitatea sa castige bani in timp ce studieaza, atunci vor dori sa urmeze studii in cadrul lor. In felul acesta cei care acum ofera un program invechit si inutil vor disparea.

NEREGURILE  SI ABUZURILE DIN SISTEM VOR FI DECAPITATE

In acest document va voi prezenta  un caz in care se petrec astfel de nereguli si abuzuri si ce alte institutii sunt complice cu ei.

  Cu aceasta ocazie veti vedea ca in ciuda faptului ca o Universitate are cel putin 7 programe de doctoranzi pe care am avut timp sa-i verific si care nu se potrivesc cu ceea ce trebuie sa fie .
Universitatea respectiva nu a realizat nici un proict de  cercetare din cele prioritare si care ajuta regiunea de unde este sa atinga anumite obiective strategice, nu a implementat nici un fel de proict care sa ofere posibilitatea ca studentii sa castige bani in timp ce studieaza.

Cei de la ARACIS ,atunci cand au venit sa verifice activitatile institutiilor respective si calitatea programului de invatamant au atribuit calificativul "Grad de incredere ridicat" .Atunci se inpune o verificare ce poate duce la comiterea unei infractiuni de natura penala deoarece institutia nu indeplinise nici macar conditiile minime ca sa poate functiona.

Tinand cont ca de indata ce astfel de fabrici de diplome care nu indeplinesc nici macar conditile minime ca sa poata functiona primesc astfel de calificativ, il expune si in felul acesta atrag atat studenti din Romania cat si din strainatate. Acest lucru este de o gravitate iesita din comun deoarece de exemplu studentii din Anglia si SUA pot sa decida sa vina sa studieze in Romania iar apoi se intorc in tara.


In acest document printre altele vom prezenta o serie de probe care demonstreza discordanta intre calificativul primit de catre Universitatea Ovidius din Constanta si realitatea din ceea ce se petrece acolo.

Inainte de tot va informez  ca este un caz de o gravitate iesita din comun si care va ajunge pana la un punct in care va declansa un scandal local si international.

Eu sunt Alberto Rodrigues, cercetator in stiintele economice si digitale  si impreuna cu un grup de profesionisti romani si straini si cu sprijinul unei fundatii din Anglia si alta din Germania din data de 9 Martie 2013 ,am tot cules probe de diverse feluri  si am creat acest studiul de caz.

OFICIUL PROTECTIA CONSUMATORILOR TREBUIE SA INTRA IN ACTIUNE


Astfel de probe vor ajuta si pe oficiul de protectie a consumatorilor sa ia masura iar parintii si studentii care au platit taxa si nu au benficiat  de un serviciu corespunzator sa primeasca banii inapoi.


Pana atunci din momentul in care studentii sesizeaza oficiul pentru protectia a consumatorilor de faptul ca au platit o taxa la o facultate anume pentru un serviciu ,insa seviciul nu a fost prestat in mod corespunzator,atunci vor  putea primi bani inapoi.

Pentru acest  scop trebuie sa prezinte doar chitanta care sa dovedeasca faptul ca a platit taxa ,si o copie a unei liste din ceea ce  trebuie sa faca institutiile de invatamant respective si nu le-a facut.

De exemplu la Constanta, Universitatea Ovidius are obligatia sa organizeze cursuri de scurta durata   in lunile Mai, Iunie si apoi din  August pana la sfarsitul lunii Octombrie si alte evenimente academice  cu scopul de a atrage un numar cat mai mare de elevi studenti  si parintii lor ,profesionisti ,cadre didactice ,oficiali  din diverse tari ai UE si  din Ucraina ,Georgia, Moldova ,si in felul acesta sa ajute la prelungirea sezonului de pe litoral , sa ofere posibilitatea ca studentii sa castige bani   in 5 feluri diferite: partcipand la organizarea unor astfel de evenimente si cadrele didactice sa obtina si alti bani pe langa salarii deoarece cu aceasta ocazie vor putea sa  vinda ebooks si tools apps pe care le vor avea.
Avand in vedere ca noua conducere ai Universitati Ovidius care este prezentat in tabel de mai jos foloseste acelasi metoda precum dl Danut Epure cel arestat pentru actele de coruptie si anume

Dupa ce au incasat bani de la studenti inchide institutie si pleca in vacanta intr-un moment in care agenti economice si economia Romaneasca are nevoie sa atraga un numar cat mai mare de turisti strain  si sa prelungeasca sezon ,

sa ofera un numar cat mai mare de locuri de munca si posibilitate ca studenti sa lucreaza part time si  sa castige bani ,
Acest lucru este de o gravitate iesita din comun insa institutie care acrediteaza facultati si vegheaza pentru calitate de invatament superior ,ARACIS   in ciuda faptului ca au observat ca nu a indeplinit nici macar conditile minime ca sa functioneze a atribuit Universitate Ovidius calificativ

""Grad de incredere ridicat ""

Avand in vedere ca Universitate Ovidius se folosete de un astfel de calificativ ca sa atraga un numar cat mai mare de studenti care platesc taxe dar nu primesc un serviciul corespunsator avem de a face cu o situatie in care trebuie sa autosesizeze DNA  si sa intreba care au fost criterile prin intermediul care Universitate Ovidius a obtinut un astfel de calificativ
Pana atunci DNA  trebuie sa stie ca Universitate Ovidius are o facultate sau sectie de computer science dar institutie a demonstrat ca nu stie sa foloseasca nici macare platforme basice de lucru precum Yahoo ,Facebook ,etc

Pentru a demonstra acest lucru am facut o demonstractie publica prin intermediul unui curs In acest sens ii rog pe cei de la ARCIS  care sunt responsabil pentru calitate invatamentului superior sa  cauta expresie ""Ovidius University corruption ""Ovidius University abuse ""Ovidius University incompetence ""


Acest lucru este de a drept revoltator si ca atare mediul de afaceri ,comunitate locala ,studenti ,parinti trebuie sa stiu ca Universitate Ovidius are obligatie sa organizeze cursuri de scurta durata si alte activitati academice din lunile August si pana la sfirsit luna Octobrie si sa ofera studenti posibilitate sa castige bani sub 5 forme diferite

 In cazul  in care nu fac acest lucru si vor proceda la fel ca si cel arestat pentru coruptie ,a facut in timpul mandat sau pana in momentul in care a fost luat cu catuse ,atunci
1)  parinti si studenti au drept de a cere  bani inapoi deoarece au platit pentru un serviciul dar acest i a fost oferit in mod incomplet si necorespunzator Pe langa acest lucru refuzul de a face cele necesare ca sa ajuta economia Romaneasca ,mediul de afaceri ,comunitate locala sa atinga anumite scopuri prioritare constituie infractiunile  de natura penala ,cu consecinte grave pentru economia nationala .coumitate locala ,Uniune Europeana studenti ,etc
2) Tinand cont ca pe litoral se afla un numar relativ de  mare de studenti si parinti din toate Romania si o serie de posturi Tv care sunt infomentati de stiri deosebite  atunci in vedere demascarea unor astfel de abuzuri se va organiza  la Constanta in diverse wekenduri din lunile August si Septembrie atunci cand Universitate Ovidius ar fi trebuit sa organizeze acele cursuri de scurta durata care sa ofera studenti posibilitate sa castige bani in 5 feluri diferite

Cu aceasta ocazia atunci  va exista un motive pentru a atrage oameni pe litoral ca sa protesteze impotriva unui sistem corupt si incompetent

La final find ca tot se va termina cu bine se va declansa fiesta

Chiar daca motive pentru a atrage turisti va fi un de protest dar se va crea un anumit tip de program si produs turistic care sa fie adaptat  unei astfel de situatie

 La astfel de actiuni printre alte se va prezenta un slogan de unde se va putea citi faptul ca astfel de actiuni nu se vor termina odata cu venirea toamnei si vor continua la Brasov daca Universitate din Brasov va refuza la fel ca si  Universitate Ovidius sa implementeze unor astfel de proiecte


DATORITA GRAVITATE UNEI ASTFEL DE SITUATIE

Cerem de o maniera publica
 Autoritate  pentru reglementare si asigurare calitati ai invatamentului superior sa ia masuri ce se cuvine in astfel de situatie

In link de mai jos puteti vedea ce atributiuni de servici are aceasta autoritate si ce poate face pentru a putea opri astfel de abuzuri care se comite

http://www.aracis.ro/despre-aracis/misiune/

ATENTIA DOMNILOR PLAGIATORI

Pentru a evita ca document ce va fi prezentat mai jos sa fie plagiat informeze pe cei care il va citi ca materiile respectiv are ca autor pe cercetator in stinte economice si digitale ,Alberto Rodrigues  documentul a fost depus ca sa fie inregistrat intr-o tara din afara Romania unde se respecta cu sfinteni dreptul de autor a cercetatorilor  si ca atare nu poate fi folosit nici un pasaj ,fragment ideia ,din ele decat cu aprobarea scrisa al autorului Alberto Rodrigues sau a unei eventuala companie care in curand va putea sa primesca drepturile legale de a emite astfel de autorizatie

Pana atunci daca orce institutie ,persoane publica sau privata organ de mass media doreste sa foloseasca partile ale documentului trebuie s-o faca prezentand o descriere a rezumatului acestui proiect si care sa nu cuprinde mai mult de 70 de caractere si apoi sa fac trimitere catre acest link

Este obligatoriul ca in descriere respectiva sa fi inclusa fraza  autorul acestei lucrare este Alberto Rodrigues cercetator in stinte economice si digitale  ,

Datorita importanta strategica a unui astfel  de document si faptul ca va ajuta UE sa rezolve milioane de probleme cu care se confrunata si care face pe cetateni din UE sa revolte si sa sprijina partidele Extremiste Fasciste ,Xenofobe ,acest documnent va fi trimis intr-o varianta scrisa in Engleza ,catre Angela Merkel ,presedinte commisei Jean Claude Juncker  si reprezentati  guvernele din celelalate 27 de tari ,dar pana atunci trebuie facut cele necesare ca de indata ce vor afla de un astfel de concept care rezolva de o maniera eficiente astfel de probleme si vor dori sa vine in Romania sa afla mai multe amanunte sa exista deja totul pregatit in acest sens ca sa se poate organiza astfel de intrunire in asa fel incat Romania  sa castige o anumita cota de imagine si sa  incepe sa fie vazut mult diferite decat ceea cea  a fost pana acum

Pana atunci


1) Guvernul Romania poate elabora   o ordonanta de urgenta prin intermediul care sa obliga institutie de invatament superior sa Organizeze cursuri de scurta durata si alte activitati academice si care sa aiba scop de a atrage participanti din strainatate ocazia in care  50% din aceste sa fie din tarile din afara UE  deoarece in felul acest prin o astfel de masura va ajuta economia din UE sa atraga bani din afara

2) In completare unei astfel de ordonanta Guvernul poate prevede  ca pentru fiecare semestru fiecare Unitate de Invatament superior sa aiba o descarcare de minim 50 000 de ebooks ,tools ,apps dintre care 50 % din aceste sa fie facut in tarile din afara UE

3) Pentru a putea obliga institutile de invatament sa promoveze de o maniera inteligenta astfel de produse care vor rezulta dintr-o activitate de cercetare viabila si adaptata cu ceea ce se cere pe piata ,atunci Guvernul va mai prevede ca cel putin 15 % din numar descarcari sa se converteste in numar participantilor la cursuri de scurta durata ,si alte activitati academice

4) Tinand cont ca datorita situatie din Ucraina este nevoie sa fie alocat mai multi bani catre armata ,servicile speciale ,ministerul de interne ,institutie care se ocupa de protectie cibernetice si digitale ale economiei Romaneste .Ministerul afacerilor externe ,etc iar bani trebuie taiati de la alate minister ,atunci Guvernul poate prevede ca in maxim 7 luni  va incepe sa taie bani alocati ministerul invatamt superior intrucat prin intermediul unei activitati de valorificare activitatile lor didactice si de cercetare vor putea exporta produsele ce vor rezulta de o astfel de activitate si in acelasi timp sa atraga pe un anumit numar de participanti care vor veni in Romania sa asista la o serie de cursuri de scurta durata si alte activitati academice caracteriste  industriei  de cercetare si transfer de Know how

5) Guvernul trebuie sa mai prevede ca Institutile de invatament superior vor fi obligate sa scada taxa cu 70 % in mai putin de 17 luni deoarece in felul acest  vor ramane mai multi bani in bugetul familile si ale studenti iar acest lucru va contribuie la crestere consumului si la o viata mai buna a studentilor parintilor si bunici lor
6) In acelasi ordin de idei Guvernul va stabili printr-o astfel de lege ca doar institutile care vor obtine cele mai mare numar de descarcari si partecipanti la cursuri de scurta durata  si alte activitati de transfer de know how afaerente ,vor putea sa aceseze fonduri UE

7) Avand in vedere ca milioane de Romanii care lucreaza in strainatate pe langa faptul ca vor fi printre cei care vor descarca astfel de ebook ,apps ,tools ,pot fi si cei care vor recomanda unor cetateni din tara unde traiesc sa descarca si ei astfel de produse si apoi sa vin in Romania sa participa la acele cursuri de scurta durata si alte evenimente  dintr-o astfel de industria de transfer de know how ,atunci Guvernul poate aloca fonduri pentru a plati cash pe Romanii care vor ajuta  institutile de invatament superior sa atraga un numar cat mai mare de participanti la acele cursuri si sa descarce unui numar cat mai mare de produsele multimedia si cele rezultate dintr-o activitate didactica si de cercetare

In felul acest finantarea invatamentului si cercetari va deveni transparent si usor de verificat decatre orcine

8) Avand in vedere ca Romanii din diaspora ca sa poate beneficia de astfel de avantage vor avea nevoie sa stiu cum sa foloseasca o platforma digitala pe care il am conceput cu aceasta ocazia atunci intitutile de invatament superior vor putea sa organizeze cursuri de scurta durata , si training  cu aceasta ocazia pentru Romanii din diaspora  in diverse wekenduri si in felul acest sa motiveze un numar foarte mare de Romani care de ani buni se afla in strainatate dar nu mai visiteaza Romania ci alte destinatie turistice ,sa vine in RomaniaDE CE O ASTFEL DE ORDONANTA DE GUVERN VA FUNCIONA PRECUM O ADEVARATA MASINARIA DE A ADUCE VOTURI ?


Avand in vedere ca o astfel de masura va aduce avantage pragmatica a peste 99% din populatie si doar un numar foarte mic din cei care azi paraziteaza sistemul de invatament nu -il va agrea ,atunci va deveni o sursa uriasa de a aduce voturi mai ales ca in perioada verei astfel de subiect despre Universitati ,prelungirea sezonului pe litoral ,oferire posibilitate studenti sa lucreze pe timpul veri si nu numai sunt subiecte care ii intereseaza pe un numar foarte mare de oameni si ca atare functioneza ca o adevarata masinaria de a aduce voturi mai ales din parte mediul afacerilor ,angajati ,profesioninsti din turism ,studenti ,parinti bunici rudele lor


 O astfel de ordonanta de Guvern va elimina definitiv coruptie si incompetenta din sistemul de invatament superior


IN CE FEL O ASTFEL DE ORDONANTA VA AJUTA PE MEDIUL AFACERILOR SA CREASCA PROFIT SI SA ANGAJEAZA UNUI NUMAR MARE DE STUDENTI SI TINERI ABSOLVENTI ?

Avand in vedere ca toate Institutile de invatment superior vor fi obligate sa testeze anumite piete unde sa poate exporta produsele lor ,de indata ce agenti economice vor vedea ca anumit tip de produs de transfer de know how deja a cucerit o piata  dintr-o anumita tara ,atunci acea companie poate sa dezvolta o afacere foarte profitabila facand acelasi lucru pe care face institutile de invatament respectiv

Cu aceasta ocazia poate realiza o activitate de export a acele produse  de transfer de know how care se vinde bine in acea tara si apoi sa organizeze conferinte care sa fie combinate cu produse turistice ce vor fi realizate de anumit fel


Avand in vedere ca firma respectiva cu aceasta ocazia va crea un numar mare de locuri de munca in Turism ,transport ,constructia ,agricultura ,pescuit ,industria ecologica ,comert ,servici ,afaceri imobiliare ,publicitate ,art entertainment ,new media ,activitati de cercetare ,productie multimedia ,si la inca zeci de alte domenii de activitati care au legatura directa si indirecta cu aceste ,

atunci o astfel de ordonanta de Guvern va ajuta atat Institutile de Invatament superior cat si diverse companii sa creeze un numar foarte mare de locuri de munca  in peste 17 de domenii de activitati si care vor fi bine platite deoarece va exista suficienti bani care vor fi obtinut din  strainatate
Prof.univ.dr. Sorin RUGINĂ
RECTOR
Conf.univ.dr. Tofan Lucica
PRORECTOR
Învățământ și asigurarea calității
Prof.univ.dr. Popa Constantin
PRORECTOR
Cercetare științifică și informatizare
Prof.univ.dr. Gîrțu Mihai
PRORECTOR
Relații internaționale și imagine instituțională
Prof.univ.dr. Circo Eduard
PRORECTOR
Relații cu studenții, absolvenții și formarea continuă
Prof.univ.dr. Vancea Diane Corina Paula
PRORECTOR
Dezvoltarea instituțională, relația cu mediul economic și comunitatea locală

No comments:

Post a Comment